Waar moet ik op letten bij het plaatsen en kopen van een badkamermeubel?

Het spreekt voor zich dat al onze badkamermeubelen speciaal ontworpen en gemaakt zijn voor het gebruik in natte ruimtes maar dat wil niet zeggen dat u uw badkamermeubel lukraak ergens in uw badkamer kunt plaatsen. Om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk van uw nieuwe meubel kunt genieten, zijn er een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden.

Ten eerste is het van belang dat uw badkamer goede ventilatie heeft. Een slecht geventileerde badkamer is namelijk niet alleen slecht voor uw gezondheid en kan voor schimmelvorming zorgen, maar kan uw badkamermeubel ook ernstig aantasten. Zo kan vocht tot resultaat hebben dat het verfwerk los laat of het meubel opzwelt of krom gaat trekken.

Bij het plaatsen van een badmeubel dient u erop te letten dat dit niet in de directe omgeving van een douche of bad zonder vaste scheidingswand gebeurt. Uw meubel moet spatwatervrij staan of hangen omdat de levensduur van uw badkamermeubel aanzienlijk verkort wordt als dit zich (langdurig) in een te natte omgeving bevindt. Om het opzwellen of kromtrekken van uw meubel te voorkomen, is het ook zeer belangrijk om nooit vochtige spullen zoals handdoeken of een badmat over geopende deuren of laden te hangen. Wanneer uw meubel nat geworden is, is het zaak dit zo snel mogelijk droog te maken. 

BadmeubelWastafelmeubel