Retro staat voor retrospectief (terugblikkend)Retro wordt als omschrijving gebruikt voor producten die niet antiek zijn, maar wel een ouderwetse uitstraling hebben. 

Retro is ook een hele mooie en stijlvolle uitstraling voor de badkamer en keuken.

Dealplein in Leiden heeft een ruim assortiment aan retro wastafels, toiletten, badkamermeubelen in retrostijl en kranen in deze woonstijl. U vindt deze artikelen op onze website wanneer u retro intoetst in de zoekbalk.

De woonstijl retro gaat gepaard met mooie grafische dessins, houten meubels, ronde vormen én retro kleuren. De kleuren zijn heel belangrijk voor een retro interieur omdat deze de sfeer maken. De retro woonstijl uit de jaren 50 is tegenwoordig een populaire inspiratiebron, ook voor de keuken en badkamer.
Maar wat zijn retro kleuren? Als je kijkt naar populaire kleuren uit de 50's, 60's en 70's zijn dat vooral oranje, groen, bruin en geel. Deze worden nu vertaald naar mosterdgeel, olijfgroen of goud, dus warme, diepe kleuren zoals een  houten (bad)-meubel met  goudkleurige accessoires b.v. een goud kleurige kraan op een badkamermeubel of een mooie ronde spiegel boven een staand houten meubel en de muur erachter in groene tegels. Natuurlijk kun je het ook combineren met stoere elementen zoals kranen in brons of gunmetal.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij inspireren je graag!
Kom gerust langs in onze winkel aan de Flevoweg 35 B in Leiden.