Een sauna zorgt voor een sterker immuunsysteem

De blootstelling aan hoge temperaturen in een sauna zorgt ervoor dat het immuunsysteem geactiveerd en versterkt wordt. Hierdoor ontstaat er een productie van witte bloedcellen en antilichamen waardoor u beter bestand bent tegen ziektes en temperatuurschommelingen.
De zon is de belangrijkste energiebron op aarde. Tijdens een warme zomerdag ervaren we de weldaad van de zonnestralen op onze huid. Een infraroodcabine werkt op eenzelfde manier als de zon: u krijgt volop positieve energie! De infraroodstralers van een infraroodcabine verwarmen u van binnenuit en hebben daardoor een betere dieptewerking dan een traditionele sauna. Klinische studies tonen aan dat infraroodwarmte verlichtend werkt bij spier- en gewrichtspijnen. Maar doordat u in een infraroodcabine ook flink transpireert, reinigt u uw lichaam en verbetert u uw weerstand. Wist u dat u in een infrarood sauna tot 7 keer méér gifstoffen kwijtraakt?

Lichttherapie bij winterdepressie

Iemand met een winterdepressie voelt zich in de herfst en winter vaak erg somber en moe. Ook zijn er andere depressieve klachten. Door lichttherapie kunnen deze klachten verdwijnen.

In de herfst en de winter is het daglicht zwakker. Ook is het minder lang licht en de zon komt later op. Bij iemand met een winterdepressie raakt het stofje in de hersenen dat zorgt voor de aanmaak van slaap (melatonine) in de war. Door te weinig licht blijft het lichaam melatonine aanmaken. Hierdoor blijft iemand overdag slaperig en vermoeid. En voelt zich wat somber. Door lichttherapie stopt het lichaam met het aanmaken van te veel melatonine waardoor de klachten verdwijnen. Het licht in de infrarood sauna bevat geen ultraviolette straling. Het is dus niet slecht voor de huid. Het licht is vergelijkbaar met het daglicht drie kwartier na zonsopgang.